• Telefon : 49 542 180
15Már
2015
0

Pénz7 a Brassaiban

Mindannyian tapasztalhattuk, hogy a pénzzel kapcsolatos döntések részét képezik mindennapjainknak, és „PÉNZ-ügyeink” az első zsebpénztől kezdve egészen a nyugdíjas évekig életünk fontos velejárói. Jóval egyszerűbbé és kiszámíthatóbbá válhatnak azonban hétköznapjaink, valamint a jövőnk is, ha tisztában vagyunk a személyes pénzügyeinket érintő néhány egyszerű dologgal, és tudjuk, hogy mikor, mire érdemes figyelnünk.

A pénzügyi ismeretek fejlesztésére az Európai Bankföderáció (EBF) kezdeményezésére átfogó páneurópai program szervezése zajlik European Money Week néven. A program a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Európai szinten több mint 20 ország jelezte aktív részvételét a 2015-ös programban, és első alkalommal 2015 márciusában Pénz7 néven Magyarország is részt vesz a Money Week rendezvénysorozatban. A Magyar Bankszövetség mellett a Pénziránytű Alapítvány a Pénz7 program társszervezője. A programhoz számos formában nyújtanak szakmai támogatást további szereplők is, többek között az MNB, az EMMI, az NGM, az ÁSZ, valamint támogatja az eseménysorozatot számos piaci szereplő, pénzintézet is.

A rendezvény-sorozat keretében a Pénz7 projekt iskolai keretek között, illetve internetes környezetben koncentrált, egy hetes időtartamban, interaktivitást előtérbe helyező formában, jellemzően projektek, aktivitások keretében kívánja bevonni az iskolákat és a diákokat a pénzügyi szemléletformálásba. A 2015. év központi témája a családi költségvetés.

A Brassais osztályok március 10-én, kedden kapcsolódtak be a programba. Egy szerepjáték keretében ismerkedtek a témával.  A csoport tagjai egy családot képviseltek és megpróbálták úgy beosztani a pénzt, hogy a hónap során felmerülő kiadásokat fedezni tudják a bevételükből. A tanórák előkészítésében és megtartásában Wágner Judit szaktanár mellett a kereskedelmi banki szektorból, Bertók Attila önkéntes vett részt.

A Nemzeti Alaptanterv módosítása során a korábbinál jelentősen nagyobb hangsúlyt kap a gazdasági nevelés és a diákok pénzügyi kompetenciájának fejlesztése. Ennek a célnak a megvalósítása érdekében intézményünk felvette a kapcsolatot a helyi pénzintézetekkel és további programok  megvalósítását tervezi.

Jakab Dénes
mb. intézményvezető