• Telefon : 49 542 180
26feb
2019
0

Pénz7 a Brassaiban

A pénzről mindenkinek van véleménye: van, aki elutasítja és szeretné kizárni az életéből. A többség minél többet szeretne belőle. Tagadhatatlan, hogy a pénz az emberi civilizáció egyik legfőbb mozgatója. Mégis keveset tudunk arról, hogyan bánjunk vele. Az iskolákban (kivéve a gazdasági képzéseket) nem, vagy csak csekély mértékben tanítanak a pénzről. Sok ember úgy kezel pénzt, hogy semmilyen ismerete sincs a pénz mozgásáról, fizetési módokról, befektetésekről, megtakarításokról.

Az Európai Bankföderáció kezdeményezésére átfogó páneurópai program zajlik a pénzügyi ismeretek fejlesztése érdekében. A Magyar Bankszövetség mellett a Pénziránytű Alapítvány a Pénz 7 elnevezésű program szervezője. A rendezvény az interaktivitást előtérbe helyező formában kívánja bevonni az iskolákat a pénzügyi szemléletformálásba. A programsorozat legfontosabb eleme a különböző korcsoportoknak nyújtott tanóra megtartása. 2019-ben a megtakarításokat és a befektetéseket állították a foglalkozások középpontjába.

A Szerencsi Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kiemelt feladatának tartja a középiskolás korosztály pénzügyi tudatosságának fejlesztését. Iskolánk 2015, a kezdetek óta részese a tematikus programhétnek. A tematikus program szervezésében és a rendhagyó órák tartásában Szabó István banki önkéntes mellett négy pedagógus vállalt szerepet: Hudiné Üveges Judit, Józsa Ibolya, Pázmándi Henriett és Wágner Judit.