• Telefon : 49 542 180
06Már
2018
0

Pénz7 2018-ban is

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a pénzzel kapcsolatos döntések részét képezik mindennapjainknak. Jóval egyszerűbbé és kiszámíthatóbbá válhatnak hétköznapjaink, valamint a jövőnk is, ha tisztában vagyunk a személyes pénzügyeinket érintő néhány egyszerű dologgal, és tudjuk, hogy mikor, mire érdemes figyelnünk.

Az Európai Bankföderáció kezdeményezésére átfogó páneurópai program zajlik a pénzügyi ismeretek fejlesztése érdekében. A Magyar Bankszövetség mellett a Pénziránytű Alapítvány a Pénz 7 elnevezésű program szervezője. 2015 óta minden év márciusában kerül sor a program lebonyolítására az önkéntesen csatlakozó iskolákban. A rendezvény az interaktivitást előtérbe helyező formában kívánja bevonni a résztvevőket a pénzügyi szemléletformálásba.

A Szerencsi Szakképzési Centrum Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a kezdetek óta részese a tematikus programhétnek. Idén 200 tanuló vesz részt a foglakozásokon 5 pedagógus és Szabó István banki önkéntes irányításával. A 2018. év központi témája a hitelfelvétel előnyeinek és kockázatainak mérlegelése.

Wágner JuditNincs hozzászólás

Hozzászólok