• Telefon : 49 542 180
20máj
2017
0

Pénz7 – 2017.

A pénzről mindenkinek van véleménye: van, aki elutasítja és szeretné kizárni az életéből. A többség minél többet szeretne belőle. Tagadhatatlan, hogy a pénz az emberei civilizáció egyik legfőbb mozgatója. Mégis keveset tudunk arról, hogyan bánjunk vele. Szerencsés esetben jó mintát kapunk a szülői házból, de nem ez az általános. Az iskolákban (kivéve a gazdasági képzéseket) nem, vagy csak csekély mértékben tanítanak a pénzről. Sok ember úgy kezel pénzt, hogy semmilyen ismerete sincs a pénz mozgásáról, fizetési módokról, befektetésekről, megtakarításokról.

Az Európai Bankföderáció kezdeményezésére átfogó páneurópai program zajlik a pénzügyi ismeretek fejlesztése érdekében. A Magyar Bankszövetség mellett a Pénziránytű Alapítvány a Pénz 7 elnevezésű program szervezője. 2015 óta minden év márciusában kerül sor a program lebonyolítására az önkéntesen csatlakozó iskolákban. A rendezvény az interaktivitást előtérbe helyező formában kívánja bevonni az iskolákat a pénzügyi szemléletformálásba. A programsorozat legfontosabb eleme a különböző korcsoportoknak nyújtott tanóra megtartása. Szakértő pedagógusok dolgozták ki a tanórai oktató anyagokat. 2017-ben a banki pénzkezelést állították a foglakozások középpontjába.

Iskolánk a kezdetek óta részese a tematikus programhétnek. Idén 211 tanuló vett részt a foglakozásokon 4 pedagógus és egy banki önkéntes irányításával. A diákok szerepjáték keretében ismerkedtek meg a különböző fizetési módok előnyeivel és hátrányaival.