• Telefon : 49 542 180
19dec
2017
0

Mikulásfutáson vettek részt tanulóink

Az 5/13.A Mikulásai

Idén hatodik alkalommal rendezte meg a Rotary Club Miskolcon a Mikulásfutást, amelynek szervezési és lebonyolítási munkáiba mi is besegíthettünk.

A Mikulásfutás célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatos életmód és a mozgás fontosságára. A rendezvény célcsoportja a miskolci középiskolás diákok. A hagyománnyá vált rendezvényen idén 2500 diák vett részt és futotta körbe Miskolc belvárosát, mely az eddigi éveket nézve rekorddá vált.

Osztályunk lehetőséget kapott arra, hogy a rendezvény előtt a szervezési munkálatokba betekinthessen, melyre Miskolcon, a Grabovsky közösségi térben került sor. A szervezői megbeszélésen információkat kaptunk az addig elvégzett szervezési folyamatokról, és átbeszéltük a további teendőket, valamint az osztály feladatait a közelgő rendezvényen.

A Mikulásfutás központi helyszíne a Szent István tér volt, innen indultak a futók és itt kezdtük meg mi is rendezvényszervezői tevékenységeinket. Megérkezéskor kitöltöttük az önkéntes szerződéseket, aláírtuk a jelenléti ívet, majd elmondták fő feladatainkat a rendezvény idejére. Kezdés előtt segítettünk kiosztani a mikulássapkákat az érkező diákoknak és sorszámokat is tépkedtünk a tombolasorsoláshoz. Ezután csapatunk egy része maradt a főtéren teát osztani a futóknak, másik része pedig egy-egy fordulópontra vonult mutatni az utat, hogy ne menjenek el rossz irányba a futók, valamint voltak akik mikulástallérokat osztottak. A mikulástalléroknak az volt a szerepe, hogy minden futó diák kapjon fejenként egyet, melyet visszaérkezve bedobott az iskolája dobozába. Így ellenőrizték, hogy melyik iskolából hányan teljesítették a távot és ez alapján dőltek el az iskolák helyezései.

Miután a diákok lefutották a távot visszamentünk mindannyian a főtérre, és a rendezvény zárásáig besegítettünk a teaosztásnál a már ott lévő osztálytársainknak, ketten pedig várták az érkező futókat az iskolák nevével ellátott gyűjtődobozokkal. A rendezvény után pedig segítettünk elpakolni és összeszedni a szemetet.

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat és rengeteg tapasztalatot szereztünk, reméljük máskor is lesz még részünk hasonló élményekben.

Köszönjük a lehetőséget a rendezvény szervezőinek, valamint Kalotai Hajnalka tanárnőnknek, akik lehetővé tették nekünk mindezt.