• Telefon : 49 542 180
15feb
2016
1

Kísérletek délutánja a Brassaiban

Immár második alkalommal került sor a „Kísérletek délutánjára” a Szerencsi SzC Brassai Sámuel Szakképző Iskolájában. A természetismeret munkaközösség által szervezett, a diákok körében népszerű rendezvényen a környékbeli általános iskolák 7 – 8. osztályos tanulói is részt vettek.

Az interaktív programon a természettudományi tantárgyak iránt érdeklődők fizikai, kémiai jelenségeket figyelhettek meg, majd végezhettek el ők maguk is különféle kísérleteket, és kipróbáltak olyan elektronikai eszközöket, amelyeket intézményünk diákjai készítettek.

A kísérletezés mellett matematikai feladatok megoldására is sor került. Érettségi feladatok kapcsán, olyan matematikai problémákat vitattak meg, amelyek alapjait már az általános iskolában megismerik a tanulók, és azokat most más összefüggésekben tudták alkalmazni.

Köszönjük a MOL Petrolkémia Zrt. rendezvényünkhöz nyújtott támogatását.

A programmal célunk a műszaki és természettudományi képzés népszerűsítése, és a diákok műszaki pályák iránti érdeklődésének növelése.Comment (1)

 • Snellenpergel Ferenc

  Tisztelt Iskola !

  Köszönjük az élménydús interaktív kisérleti bemutatókat a pedagógusoknak ,nagyonjó volt és az elkövetkezendő években is nyomon fogjuk követni , az ilyen jellegű eseményeket amelyre gyerekeinket is szivesen elvisszük.
  Örömmel fogadtam továbbá hogy jövőre lesz lehetőség vegyész
  szakirány tanulására .

  Tisztelettel
  Snellenpergel Ferenc

  reply

Hozzászólok