• Telefon : 49 542 180
04ápr
2019
0

Fenntarthatósági témahét 2019.

2019. március 18-22. között iskolánk immár harmadik alkalommal csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez.

Azon kívül, hogy egész héten tematikus órákon vettek részt diákjaink a fenntartható közlekedés, közösségi kertek, tudatos vásárló, illetve passzív házak témákban, rengeteg iskolai program is tartalmasabbá tette ezt a hetet.

A Teszedd- Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz két nagy Brassais Csapat is (10.TG és 11.TG) csatlakozott, és hatékonyan, szorgalmasan gyűjtötte a szemetet.

A “Zöldítsük ki a sulit” keretében díszfákat, cserjéket hoztak a diákok (9.T, 9.V, 9.Sz és 10.TG) és tanárok egyaránt, amiket jó hangulatban ültettünk el az udvaron, ahol a lelkes (más osztályokból is csatlakozó) diákok takarítottak és ablakkeretet is festettek.

Március 21-én, az Erdők Világnapján egy paravánon gyűjtöttük össze a gondolatainkat arról, hogy miért elengedhetetlenül fontosak az erdők, a fák.

A hét utolsó napján a ReMat Zrt. vezérigazgatója, Olasz László úr és kolléganője is megtisztelt minket azzal, hogy iskolánk aulájában tartott érdekes előadást a nagyszámú érdeklődőknek a hulladékok fajtáiról, a hulladékfeldolgozás folyamatáról.

Egész héten nyitva állt a könyvtár ajtaja azok előtt, akik az ökocimkékről kívántak nyomozni, különféle termékek csomagolását boncolgatva.

A “Ki a legzöldebb Brassais” házi csapatversenyen környezettudatossággal, környezetvédelemmel kapcsolatos érdekes feladatokat kellett megoldani, az első három helyezett:

  1. Földvári Levente 10. KG (DVTK – 85/86 pont)
  2. Ágoston Bálint, Halász Csongor, Mihalik Zsolt, Varró Martin 11. E (Zöld 11.E – 80/86 pont)
  3. Guba Fanni, Papp Dorina, Sárosi Zsanett, Szabó Edina, Zajácz Szabina (13. T – 76/86 pont)

Gratulálunk nekik!

Köszönöm szépen a segítséget mindazoknak, akik hozzájárultak a témahét sikeres lebonyolításához!

Herczegné Szabó Anita