• Telefon : 49 542 180
04máj
2018
0

Fenntarthatósági témahét 2018.

2018. április 23-27. között került megrendezésre iskolánkban a fenntarthatósági témahét. Ezen a héten a természettudományos órák két témára épültek: Egyrészt sok ötlettel, ismerettel gazdagodtak a diákok afelől, hogyan válhatnak tudatos vásárlókká, másrészt a közösségi kertek számtalan előnyét, jótékony hatását sorakoztatták fel.

A tanórákat kiegészítő programok is kísérték:

  • Egész héten az aulában kiállított információs paravánokról lehetett környezetvédelmi-technikai újdonságokról olvasni.
  • Hétfőn a tudományos táplálkozásról, egészséges ételekről tartott előadást iskolánkban Riczu Anikó, a téma szakértője.  Az előadást kóstoló kísérte, ahol diákjaink frissen készült zöldturmixot, csokis-magvas banánpudingot és kesukrémes trüffelgolyót fogyaszthattak.
  • Kedden a kísérletek délutánján a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának docense, Dr. Mende Tamás tartott egy fergetegesen jó kísérletsorozatot, melyen saját tanulóinkon kívül sok vendég diák is részt vett. Köszönet a szervezésért Vargáné Takács Judit tanárnőnek!
  • Szerdán az újrahasznosítás jegyében használt autógumikat festettünk színesre, melyeket megtöltöttünk földdel, végül virágokat ültettünk bele. Köszönet mindenkinek, aki ezáltal   hozzájárult az udvar megszépítéséhez, különösen a 9.TG, 9.KG és 10.TG osztályok tanulóinak, és László Anitának a virágfelajánlásért (sajóörösi Virágsziget)!
  • Pénteken a „Ki a legzöldebb Brassais” csapatverseny eredményhirdetésével zárult a témahét. A 3 legzöldebb csapat:
  1. Czaga Bence, Földvári Levente, Komáromi Máté (9.KG)
  2. Huszák Emőke, Mészáros Liza, Szakácsi Luca (9.TG)
  3. Muhi Réka, Ronkovics Brigitta, Ilosvai Regina (9.KG)

Gratulálunk!

Herczegné Szabó Anita
a fenntarthatósági témahét felelőse