• Telefon : 49 542 180
18Sze
2017
0

Duális képzés a MOL Petrolkémiában

A MOL Petrolkémia Zrt. (MPK) elindította a duális szakképzést a vegyésztechnikus, valamint a villanyszerelő tanulók gyakorlati oktatására.

A duális képzésben résztvevő villanyszerelő tanulók szeptembertől az elméleti ismereteket a Szerencsi Szakképzési Centrum Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában, a vegyésztechnikus tanulók pedig a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumában sajátítják el, a gyakorlati képzéshez az MPK biztosítja a feltételeket.
A MOL-csoport tavaly, a hosszú távú stratégiájának meghirdetésekor elkötelezte magát arra vonatkozóan, hogy a jövőben a petrolkémia sokkal nagyobb hangsúlyt kap a vállalatcsoportban. A petrolkémiai technológiai folyamatok során a szénhidrogén alapanyagból vegyipari termékeket, műanyagipari alapanyagokat készítenek. A vállalat a jelenlegi értékláncát további speciális termékek előállításával kívánja meghosszabbítani. Ennek részeként a MOL több fázisban, mintegy 4,5 milliárd dolláros beruházást hajt végre a következő 15 évben. A már meglévő- és a felépülő technológiák biztonságos üzemeltetéséhez szükséges szakképzett munkaerő-utánpótlás biztosításához az MPK a MOL-csoporton belül elsőként indít duális képzéseket a régió szakközépiskoláival.

A képzés során a diákok értékes munkatapasztalatot szerezhetnek a MOL Petrolkémia tiszaújvárosi műszeres analitikai laboratóriumában, tanműhelyében, tantermeiben és üzemeiben, ahol a 2017-2018-as tanévtől 30 vegyésztechnikus és 5 villanyszerelő tanuló gyakorlati oktatását végzi majd a vállalat korszerű labor- és taneszközök segítségével.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy tevékenyen részt vegyünk az utánpótlás nevelésében, és nemcsak a vállalaton belül, hanem az oktatási rendszerben is nagyobb szerepet vállaljunk. Szakmai gyakorlatra már évek óta fogadunk középiskolás diákokat és egyetemistákat egyaránt. A szeptembertől induló duális képzés mind vállalatunknak, mind a diákoknak egyaránt előnyös, hiszen a résztvevők korszerű és gyakorlatorientált feltételek biztosításával, vállalati környezetben szerezhetnek naprakész szakmai tapasztalatokat, amit azonnal tudnak majd a munka világában hasznosítani – mondta Huff Zsolt, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója.

A duális képzés során legjobban teljesítő diákok munkalehetőséget is kaphatnak a vállalatnál, ahol nemzetközi környezetben, szakmai karrier vár rájuk.

Forrás: Krónika

Az alábbi képeken a 2/10.V osztályos tanulóink láthatók, akik épp Huff Zsolttól, a Mol Petrolkémia Zrt. vezérigazgatójától veszik át belépőkártyájukat:

Képek forrása: Kulcs Magazin