• Telefon : 49 542 180
20jún
2018
0

Brassaisok sikerei a Lakatos Menyhért Szavalóversenyen

Iskolánk először vett részt a Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium által szervezett Lakatos Menyhért Szavalóversenyen, Miskolctapolcán, 2018. május 11-én. Intézményünket a 3/11/E-ből Farkas Péter (felkészítő tanár: Baloghné Szerencsi Éva), az 1/9/Sz-ből Nagy Lili (felkészítő tanár: Kiss Katalin), valamint Huszák Emőke, Mészáros Liza és Bányász Levente az 1/9/TG-ből (felkészítő tanár: Fekete Norbert) képviselték.

A diákok két verssel léptek fel. Az első, kötelező vers, Lakatos Menyhért Ki a szegény? című műve volt, míg a másodikat a tanulók saját érdeklődésüknek megfelelően választották ki. Diákjaink többek között Csoóri Sándor, József Attila valamint a kitűnő roma költő, Jónás Tamás alkotásaival örvendeztették meg közönségüket. A megmérettetésen a megye több különböző településéről érkezetek résztvevők, így Kazincbarcikáról, Edelényből, Sátoraljaújhelyről vagy éppen Miskolcról.

Diákjaink egy igazán erős megyei szintű mezőnyben mérkőztek meg tehetséges kortársaikkal. Erőfeszítéseik nem maradtak eredmény nélkül, melyet kitűnően bizonyít az a tény, hogy Farkas Péter a középiskolás kategória első helyezettje lett. Ez úton gratulálunk neki és a többieknek is!

Balról jobbra: Mészáros Liza, Farkas Péter, Bányász Levente, Fekete Norbert, Huszák Emőke, Nagy Lili

Bízom benne, hogy a következő tanév alkalmával is több tehetséges diákunk indul majd el a versenyen, ahová a szervezők visszavárnak minket.

Fekete Norbert
magyartanár, kísérőtanár