• Telefon : 49 542 180
31Már
2015
0

Brassaisok sikere a SZAKE versenyein

2015. március 21-én Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban került sor a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület által megrendezett Örökségünk ’48 és Magyarország az én hazám vetélkedők országos döntőjére, ahova a Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakképző Iskola két csapata jutott be.

szake1

Az Örökségünk ’48 történelem és állampolgári vetélkedő célja a reformkor és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszméinek, valamint a kiegyezésig tartó történelmi korszak szereplőinek, eseményeinek ismerete, az összefüggések felismerése, valamint a történelmi emlékek ápolása. Iskolánkat Kiss László, Kozák László és Mészáros Attila 12. évfolyamos tanulók képviselték, akik az előkelő 9. helyen végeztek. Felkészítő tanáruk Kiss Éva.

A Magyarország az én hazám komplex honismereti vetélkedő célja, hogy a csapatok megismerjék Magyarország néprajzát, kulturális, művészeti, földrajzi értékeit, gazdasági adottságait és idegenforgalmi nevezetességeit. A 9. évfolyamos Derbák Dominik, Lipcsey Gellért és Tóth-Papp Tamás 13. helyen végzett a versenyben. Felkészítő tanáruk Pázmándi Henriett.

Köszönjük a segítséget a KLIK Tiszaújvárosi Tankerületének, az újtikosi Borockás Néptánc Egyesületnek, Csapó Noémi tanárnőnek és Bozsik Imre tanár úrnak.

Megvannak a 2014/2015-ös tanév vetélkedőinek eredményei!

Jakab Dénes
mb. intézményvezetőNincs hozzászólás

Hozzászólok