• Telefon : 49 542 180
29okt
2014
0

Brassais diákok Kazinczy lábnyomán

2014. október 14-én került sor Sátoraljaújhelyen a Kazinczy lábnyomán vetélkedő megrendezésére, amelyen iskolánk csapata 4. helyezést ért el.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében idén második alkalommal rendezte meg A Magyar Nyelv Múzeuma a Kazinczy lábnyomán vetélkedőt.

Dr. Nyiri Péter múzeumigazgató megnyitója után a csapatok elindultak azon az úton, amelyet Kazinczy Ferenc széphalmi birtokáról naponta tett meg sátoraljaújhelyi munkahelyéig és vissza, akár gyalog is. Útközben meg-megálltak azokon a helyeken, amelyek a nyelvújító életében jelentősek voltak. Ezeken a pontokon információs táblák és feladatok várták őket, megoldásukra egy Kazinczy Ferenc által írt levél ösztönözte a diákokat.

A Polgármesteri Hivatalban megoldott nyelvi fejtörő után a csapatok következő állomása a Kazinczy Múzeum, a református templom, majd a Börtönmúzeum volt, ahol különböző játékos feladványokat kellett megoldaniuk. Ezt követően indultak Széphalomra, ahol a cél A Magyar Nyelv Múzeuma volt. A néhány kilométeres gyaloglás vagy biciklizés közben, a múzeumot körülvevő Emlékparkban, az Emlékcsarnokban és végül a múzeumban is több feladatot teljesítettek a csapatok, amelyek Kazinczyhoz és a nyelvújító mozgalomhoz kapcsolódtak.

Helyi csapatokat is megelőzve, a Tövisek és virágok csapata a 4. helyet szerezte meg.

A csapat tagjai: Nagy Enikő (11. V), Szilvási Szimonetta (11. V), Derbák Dominik (9.E), Kovács Bence (9. E). Felkészítő tanáruk Pázmándi Henriett.

További képek és sajtóanyag a vetélkedőről:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.715970488486146.1073741875.169662739783593&type=3
http://www.zemplentv.hu/kazinczy-labnyoman/Nincs hozzászólás

Hozzászólok